Implantátum választás a gyakorlatban

A mellimplantátum célja a mell formájának helyreállítása, vagy kinézetének esztétikai javítása. Az implantátum beültetése műtétet igényel, mely az esetek túlnyomó részében jelentős előnyöket biztosít, mind pszichés, mind esztétikai szempontból.

Azok a nők, akik sikeres műtéten estek át, úgy gondolják, hogy a beavatkozás erősítette nőiességüket és önbecsülésüket. Ez különösen igaz azokra, akiknél mellhelyreállító műtét történt részleges vagy teljes mell-eltávolítás után, mivel a beavatkozás segített testképük helyreállításában.

Sokan úgy gondolják, hogy a mellimplantátumok és a bennük lévő szilikon súlyos, szisztémás egészségügyi problémákat okozhatnak, például rákot vagy autoimmun betegségeket. Mindeddig semmiféle publikált tudományos vizsgálat nem támasztja alá ezeket a félelemeket.

Persze mint minden sebészeti beavatkozás, az implantátum beültetés is okozhat olyan helyi és szisztémás szövődményeket, amelyek orvosi kezelést vagy akár újabb műtétet tehetnek szükségessé.

mellimplantátum-választás

A mell Anatómiája

A mell zsírszövetből és emlőmirigyekből áll. Minden egyes emlőmirigy-egység lebenyekből és csatornákból áll. Szoptatáskor tej termelődik a lebenyekben, és a csatornákon keresztül a mellbimbóba jut.

Ez a struktúra, mely a mellizmon nyugszik, adja meg a mellnek a formáját, érzékenységét és textúráját. A melleket egy olyan bőr- és rost alapú rendszer támasztja, mely átszövi az emlőmirigyet.

Terhesség során a mirigyek időlegesen megduzzadnak, majd ezután - mintha hirtelen fogyás következett volna be, vagy a gravitáció hatna erősebben - a bőr és a rostok megnyúlnak, mely a mell megereszkedését idézi elő.

A mellimplantátum növeli a mell térfogatát.

Egy implantátum önmagában nem képes megemelni a mellet, korrigálni valamilyen aszimmetriát, vagy ellensúlyozni a bőr megnyúlását. Az implant beültetés mellett orvosa kiegészítő beavatkozásokat is javasolhat az Ön egyedi igényeinek kielégítésére.

A mell anatómiája
Weboldalunk cookie-kat (sütik) használ a jobb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.