A mellimplantátumok Fajtái

A mellimplantátumok ötféle tulajdonságban térnek el egymástól. Általánosságban a mellimplantátum egy szilikon elsztomerből készült burkolat, amely valamilyen, többé-kevésbé gélszerű anyaggal van megtöltve.

Méret
Forma
Textúra
Töltőanyag
Profil
Ezeket a jellemzőket kell egyeztetnie sebészével, hogy megtalálják azt az implantátumot, ami a legjobban megfelel
az Ön szándékainak, igényeinek és testfelépítésének.

A Méret

Az első fontos tudnivaló az, hogy az implantátumok mérete köbcentiméterben, nem pedig kosárméretben van megadva.

A testalkatnak megfelelő térfogat kiválasztása a kielégítő végeredmény kulcsa. A végső térfogatot az implantátum szélessége (A), az alapja hossza (B) és az előrenyúló vastagsága (C) határozza meg.

A nagy térfogat nem szükségképpen jelenti azt, hogy a mellei nagyobbnak fognak látszani, mert ez az Ön testalkatán és alakján múlik.

Kizárólag az Ön sebésze az, aki fel tudja becsülni az ideális implantátum térfogatot a kívánt eredmény megvalósításához.

Implantátum mérete

A Forma

Két forma létezik, a kerek és az anatómiai („csepp alakú”) forma, amelyeknek megvannak a maguk sajátosságai.

Kerek implantátum

A gravitáció hatása legtöbbször csökkenti a mell felső részének görbületét, amitől a mell laposabbnak, kevésbé teltnek tűnik.

Ez az implantátum típus kitölti meglévő mellszövet mögötti teret, növeli a térfogatot, főleg fölfelé, és domborúbbá teszi a mellet.

Kerek implantátum
Kerek formájú implantátum

Anatómiai (csepp alakú) implantátum

Ennek az implantátumnak természetesebb alakja van, mely utánozza a test eredeti vonalait.

Ez az implantátum típus kitölti meglévő mellszövet mögötti teret, enyhén megemeli a felső részt, és határozottabban megnöveli az alsó részt.

Csepp implantátum
Csepp formájú implantátum

A Textúra

Az implantátum felszíne lehet sima, texturált, vagy mikro-texturált. Különleges eljárással teszik a burkot egy kicsit érdessé, hogy elősegítsék a jobb tapadást a környező szövetekhez. Ez a tapadás megelőzi az anatómiai implantátum elfordulását, és hatással van a tokosodás kialakulására.

A texturált implantátumnál esetleg hosszabb bemetszésre lehet szükség, mivel nehezebb behelyezni. Ez nagyobb erőkifejtést kívánhat meg a sebésztől, ami növeli az implantátum sérülésének kockázatát, és megrövidítheti élettartamát.

Az implantátum elhelyezkedése, mérete, a bőrmennyiség és a szöveti fedés olyan tényezők, amelyek hatással lehetnek a tapintási érzetre - a mellizom előtti implantátumok például általábann jobban tapinthatóak, mint a mellizom mögöttiek.

Az implantátum textúrája

A Töltőanyag

Az Arion mellimplantátumok különböző töltőanyagokat tartalmaznak.

A MONOBLOC® szilikon SoftOne® implantátumokban használt szilikongél viszkózus, nem folyékony, ezért megőrzi stabilitását és formáját akkor is, ha a burkolat kiszakad.

Ez a viszkozitás teszi az állagát az emlőmirigy szövetéhez hasonlóvá.

A MONOBLOC® Hydrogel CMC implantátumokban használt vizes gél cellulózból és normál sóoldatból áll. Vízben oldható és röntgen-transzparens, aminek következtében egyszerűbb az emlőbetegségek szűrése és diagnózisa. Viszkozitása teszi állagát az emlőmirigy szövetéhez hasonlóvá.

A vizes CMC gél jelenleg az egyetlen alternatív töltőanyag a szilikon és a normál sóoldat között.

A Profil

Az implantátum profilját a mellkastól mért előreállás határozza meg.

A kerek MONOBLOC®
szilikon implantátumok
alacsony, magas és extra-magas profilokkal kaphatók.

Implantátum profilok

Az anatómiai MONOBLOC®
szilikon implantátumok
különböző alap- és előrenyúlási profilokkal kaphatóak, a természetes kinézet érdekében.

Anatómiai Monobloc

Az előtöltött kerek MONOBLOC®
hidrogél implantátumok
alacsony, magas és extra-magas profilokkal kaphatók.

Előtöltött implantátumok
Weboldalunk cookie-kat (sütik) használ a jobb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.