A leggyakoribb kérdések

Az alábbiakban azokat a kérdéseket gyűjtöttük össze, amelyek a leggyakrabban felmerülnek a páciensek részéről a beavatkozásokkal kapcsolatban. Természetesen az itt közzétett összefoglaló válogatás mellett még számtalan egyéb kérdése lehet; ezekkel kapcsolatban orvosától tud bővebb felvilágosítást kérni az Ön konkrét esetére vonatkozóan. A kérdés címére kattintva olvasható a válasz.

A Műtétről

FÁJDALMAS A BEÜLTETÉS?

Mindenkinek mások a reakciói, más a fájdalomküszöbe Előfordulhat véraláfutás, érzékenység-változás, és a gyógyulási folyamat is mindenkinél eltérő lehet. Orvosa személyre szabott módon fogja menedzselni az Ön gyógyulását.

Mindazonáltal bizonyos ajánlások a legtöbb páciensre érvényesek, és az állapot javulásának, a test változásainak bizonyos jellemzői előre kiszámíthatóak.

Az első hét-tíz napban a lehető legkevesebbet mozgassa a felsőtestét, hogy az implantátum körül ne alakuljon ki jelentős duzzanat és vérzés.

A vérkeringés serkentése és a gyógyulás elősegítése érdekében néhány nap után elkezdhet járni, de a futást és a nagyobb karmozdulatokat továbbra is kerülje.

Egy-két hétig ne emeljen nehéz tárgyakat; gyereket se. Ha ez mégis elkerülhetetlen, inkább lábból emeljen, mint karból.

A két mell sokszor eltérő ütemben gyógyul és stabilizálódik A mellek mérete és helyzete a beültetés utáni első év során változhat, de körülbelül 3-6 hónap alatt kialakul a végleges formájuk és helyzetük.

A gyógyulás alakulásától függően sebészorvosa – és csakis ő – tudja eldönteni, hogy mikor térhet vissza normális életmódjához. Például vannak, akik már napok múlva újra munkába állnak, míg másoknak több hét szabadságra is szükségük van.

A mellnövelésről és az implantátumokról

MI AZ A MELLIMPLANTÁTUM?

A mellimplantátum egy olyan rugalmas tasak (szilikon tok), mely már előre meg van töltve, és tartalma nem módosítható.

Weboldalunk cookie-kat (sütik) használ a jobb felhasználói élmény és anonim látogatottsági statisztikák gyűjtése érdekében.